Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Γλάδστωνος 10 - 10677 Αθήνα । .Αθήνα, 7/6/2008
Τηλ। 210 3804404 / 3338921 । .Αρ। Πρωτ।: 706/08



ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Συνάδελφοι,
Στις 5-6-2008 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εξαγγελθείσα Στάση Εργασίας και δυναμική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο ΥΠOIK κατά την διάρκεια της οποίας αντιπροσωπεία της ΕΕ της ΠΟΣΥΠΛ συζήτησε τα αιτήματά μας με τον Γεν। Γραμματέα κ। Σιδηρόπουλο και τον Δ/ντή του Υπουργού κ. Νικολαρόπουλο. Μετά το πέρας της συνάντησης η ΕΕ της ΠΟΣΥΠΛ αφού συνεδρίασε σε ολομέλεια,

ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ:
  • Την απροθυμία των αρμοδίων για την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας।
  • Την κωλυσιεργία, με διάφορα προσχήματα από πλευράς Γεν। Γραμματέα ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε και αναρμόδιος τόσο για τα οικονομικά όσο και για τα θεσμικά μας αιτήματα (νομοθετικές ρυθμίσεις)। Μάλιστα ο ίδιος μας ανέφερε το θέμα της αύξησης ερωτώντας εάν πήραμε την δεύτερη δόση;!
  • Την πλήρη γνώση των αιτημάτων από των Δ/ντή του Υπουργού, ο οποίος όμως μας γνώρισε ότι το επίδομα θεωρείται από την πολιτική ηγεσία ως επίδομα χώρου εργασίας και επομένως σαφώς θα περικόπτεται σε κάθε περίπτωση διάθεσης, μετακίνησης, τοποθέτησης κ। ά. Αξίζει εδώ να αναφερθεί και η θέση του ότι κακώς δεχόμαστε τις μετακινήσεις και δεν αντιδράμε!!! είτε ατομικά είτε συνδικαλιστικά. Παράλληλα δέχθηκε ευθέως ως ατόπημα του ΥΠΟΙΚ να ζητά σήμερα την εφαρμογή του Π.Δ. 50/2001 για όσους έχουν προσληφθεί με προγενέστερες διατάξεις. Για το σοβαρότατο αυτό πρόβλημα δεσμεύθηκε να μιλήσει στον Υπουργό κ. Αλογοσκούφη στις 10-6-2008 και η επίλυσή του μπορεί να γίνει με απλή ερμηνευτική εγκύκλιο όπως μας δήλωσε.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

Την απαράδεκτη στάση της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ που απαξιώνει, με ξεκάθαρο τρόπο πλέον, τους εργαζόμενους της Πληροφορικής του Δημοσίου και παράλληλα ξεπουλάει τα έργα και τις εφαρμογές των Δημοσίων υπηρεσιών Πληροφορικής.
Σήμερα που τα έργα της Κοινωνίας της Πληροφορίας είναι η αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και εξέλιξη της χώρας μας η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά των εργαζομένων στην Πληροφορική, των ανθρώπων δηλαδή που φέρουν την πρωταρχική ευθύνη και το βάρος αυτής της ανάπτυξης. Και προχωρά καθημερινά πλέον να μας υφαρπάζει, με κάθε πλάγιο τρόπο, νόμιμα ποσά τα οποία δικαιούμαστε και έχουμε εργασθεί γι’ αυτά।

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

  1. Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις με 48ωρη 10 και 11 Ιουνίου 2008 και νέα Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10-6 11πμ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37)।
  2. Ενημερώνει όλους τους εργαζόμενους για την αρνητική εξέλιξη των αιτημάτων και ζητά από τα μέλη να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργία και την Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας διότι διαφορετικά μας τα κόβουν όλα (ήδη συνέβη στο ΥΠΕΣ)।
  3. Να καταθέσει αγωγές για τους θιγόμενους συναδέλφους και να καταγγείλει την παράνομη και καταχρηστική διακοπή χορήγησης του επιδόματος από 40 εργαζόμενους του ΥΠΕΣΔΔΑ η οποία ήδη έγινε και δημιουργεί προηγούμενο για ΟΛΟΥΣ μας।
  4. Γνωρίζει σε όσους πληροφορικούς δεν συμμετέχουν ότι βλάπτουν τον Κλάδο και όλους εμάς που πασχίζουμε να μην χάσουμε τα οικονομικά και θεσμικά ωφελήματα που με τόσους κόπους κατακτήσαμε…

Παρακαλούμε να λάβουν γνώση της παρούσας όλοι οι εργαζόμενοι στην Πληροφορική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: